fotoreportage

Foto’s: Fabers in Alkmaar ademt verschillende sferen uit

Restaurant 317

In het Schuttersgildehuis in Alkmaar is kreeft & tournedos-restaurant Fabers gevestigd. De zaak heeft diverse ruimtes met compleet verschillend meubilair en sferen.

Foto’s: Fabers in Alkmaar ademt verschillende sferen uit

Bij binnenkomst staat de bezoeker direct in het hart van de zaak. In de centrale ruimte zijn keuken en bar samengebracht. In de centrale ruimte zijn keuken en bar samengebracht. De keuken is geheel open en afgewerkt met een horizontaal getegeld front in zandkleur en zwart. De togen in de ruimte zijn in nauw overleg met monumentenzorg weer geopend en antracietzwart gesaust. Vanuit het centrale hart is kan aan weerskanten een restaurantruimte. De beide kamers zijn compleet verschillend van sfeer.

Renovatie

Pandeigenaar Segesta heeft het rijksmonument geheel in stijl gerenoveerd: balken plafonds, originele tegelvloeren en wanden in schoonmetselwerk en eikenhout. En in alle ruimtes zijn de originele schouwen behouden gebleven en er zijn museale stukken toegevoegd. Estida richtte het restaurant in.

Reageer op dit artikel