fotoreportage

Foto’s: Hollands concept Luitenant Cornelis in Amsterdam

Restaurant 485

De horecaondernemer Kaji But wist het gelijk toen hij het pand aan de toeristische Voetboogstraat in Amsterdam binnen- stapte: ‘Hier ga ik een Hollands concept openen’. De kaart en het interieur van het gloednieuwe restaurant Luitenant Cornelis zijn geïnspireerd op de Hollandse geschiedenis. ‘De gasten beleven er een Dutch Food Experience met een historisch accent’, zegt de eigenaar.

Foto’s: Hollands concept Luitenant Cornelis in Amsterdam

Maureen Mak van Waay van Studio Hank ontwierp het interieur, bedacht de naam en de huisstijl. ‘Ik vond het geweldig om het interieur nieuw leven in te blazen met gebruikmaking van de rijke historie van Nederland’, aldus de designer. Inspiratie voor het design en tevens pronkstuk van het restaurant is het schilderij ‘De Magere Compagnie’, waarvan het origineel in het Rijksmuseum hangt. Luitenant Cornelis is één van de afgebeelde karakters op het schilderij van de Haarlemse schilder Frans Hals.

Verrassing

Onder het stucwerk kwam een authentieke 17e-eeuws plafond tevoorschijn. ‘Dit was een geweldige verrassing. De restauratie van het plafond was wel een onverwachte uitgave op de toch al flinke investering. Maar absoluut de moeite waard’, zegt de eigenaar. ‘De originele houten trap, de boogvormige glas-in-loodramen, de meubels van hout en staal, de stenen muren en de koperen destilleertanks boven de bar zorgen voor een stoer en nostalgisch design.’

Reageer op dit artikel