fotoreportage

Foto’s: pop-up Lars van Galen* op de rails

Restaurant 83

Sterchef Lars van Galen en zijn compagnon Richard van den Hoeven van ’t Lansink uit Hengelo zijn gestart met een pop-up restaurant. Geen tijdelijke locatie maar een rijdende locatie: een historische stoomtrein. Zaterdag 9 april kookte Van Galen voor het eerst in het rijdende restaurant. Hij deed dit al eerder voor besloten bijeenkomsten, maar nu konden ook individuele gasten een ‘tafel’ reserveren. 

Foto’s: pop-up Lars van Galen* op de rails

Op het menu onder andere soep van bloemkool met citroen, kroepoek met geitenkwark, marbre met lever en lardo, albacore tonijn met radijs, risotto met coquille, kabeljauw met zwarte olijven en kalfswang met zwezerik.

De pop-up vindt plaats in een historische stoomtrein van Museum Buurtspoorweg in Haaksbergen/Boekelo. De chef gaat op herhaling elke eerste zaterdag van de maand tot en met eind oktober.

Lars van Galen: ‘Deze bijzondere historische locatie is een goede aanvulling op onze buitenhuis activiteiten. Gasten vragen ons vaak naar bijzondere plekken in Twente. Nou, dit is er één van. In december hebben we een eerste culinaire rit gemaakt met een groep gasten. Zeer geslaagd!’

Hij vervolgt: ‘De historische uitstraling past prima in onze filosofie. Dit jaar viert ’t Lansink haar 100-jarig bestaan, wij vinden het dan ook bijzonder om bij te kunnen dragen in het voortbestaan van deze voor Twente bijzondere locaties.’

Meer over koken in de trein. 

Foto’s: Joris Telders

Reageer op dit artikel