fotoreportage

Foto’s: De Dame in Groningen: investering 4,5 miljoen euro

Restaurant 2047

Het echtpaar Imogen Wills en Bert Westerhof opende op 30 maart zijn vijfde horecazaak: paviljoen De Dame aan het Paterswoldsemeer in Groningen. ‘Het idee lag al 6 jaar op de plank’, lacht Wills. ‘Maar nu komt eindelijk onze droom uit: een luxe, maar laagdrempelig paviljoen aan het water. Groningen is hier aan toe.’ Wills en Westerhof investeerden in totaal €4,5 miljoen. Een miljoen meer dan begroot.

Foto’s: De Dame in Groningen: investering 4,5 miljoen euro

Het echtpaar richt zich op een breed publiek. ‘In De Dame is plek voor iedereen: van kleine kinderen, zakelijke gasten en stelletjes tot gasten voor bruiloften en partijen.’ Kwaliteit en beleving staan voorop bij De Dame. ‘Toegankelijke luxe’, noemt Wills het. ‘Onze doelgroep is de 35-plusser die van het leven geniet.’
De bouw van het paviljoen duurde zeven maanden. ‘Ik werkte in deze periode dag en nacht’, zegt Wills. ‘Álles moet kloppen. Mijn perfectionisme maakt dat echt álles door mijn handen is gegaan: van servet, bestek, glaswerk tot stoelen, stoffen en decoratie. Bij mij gaat het niet om goedkoop of duur maar of het past.’ Wills krijgt nauwelijks onder woorden wat voor een geweldig gevoel De Dame haar geeft nu het klaar is. ‘Onze droom is uitgekomen. Het is geworden zoals we het voor ogen hadden. Dit is wie Bert en ik zijn.’

Design: Hans Kuijten
Foto’s: Peter Baas

Reageer op dit artikel