fotoreportage

Foto’s: Gevaarte boven de bar bij Kilimanjaro, Istanbul

Restaurant 490

Kilimanjaro is een nieuw restaurant-bar in Istanbul. De zaak is gevestigd in het recent geopende historische Bomonti-bierbrouwerij. Het restaurant heeft een eigentijdse sfeer in een historische en industrieel gebouw. Boven de bar prijkt een houten gevaarte dat doet denken aan een skelet.

Foto’s: Gevaarte boven de bar bij Kilimanjaro, Istanbul

Kilimanjaro kenmerkt zich door de bakstenen muren, massief houten lambriseringen en de grote bijzondere bar in het hart van de zaak. Het interieur is op maat gemaakt door vakmensen. ‘De eethoek en de bar zijn zo ontworpen om interactie tussen de gasten te stimuleren. Het resulteert in een intieme sfeer’, zegt het in Istanbul gevestigde designbureau Autoban.  ‘Boven de bar is ‘skelet’ van hout gebouwd. In het houten kunstwerk zitten grote planten, die de kilte van de industriële sfeer doorbreken’, aldus de designer. Rondom de bar staan de tafels met stoelen en banken.

Het oorspronkelijke metselwerk van het gebouw is blootgelegd. Autban compenseert de grove muren met massief houten lambrisering. Deze zijn met een bepaalde afstand van de muren geplaatst en voorzien van 3D geometrische patronen. In de houten vloer zitten dezelfde patronen, maar dan in 2D.

Totale oppervlakte: 353 m²
Interieur design: Autoban
Foto’s: Engin Aydeniz

Reageer op dit artikel