fotoreportage

Foto’s: Kunst en design in restaurant Quattro, Tel Aviv

Restaurant 697

Kunst en design voeren de boventoon in het nieuwe, moderne, Italiaanse restaurant Quattro in Tel Aviv. Samen met twee kunstenaars ontwierp designer Alex Meitlis een eigenzinnig concept. ‘Het idee is om met kunst een emotie bij de gasten teweeg te brengen. De ambiance én de gerechten prikkelen de zintuigen’, aldus Meitlis.

Foto’s: Kunst en design in restaurant Quattro, Tel Aviv

Meitlis kreeg van eigenaar de Messa Group de vrije hand om het restaurant vorm te geven. Samen met de Israëlische kunstenaar Tamar Zidon en de Argentijnse kunstenaar Diana Eisenberg wilde hij een stijlvolle zaak realiseren, waarbij de culinaire gerechten van chef-kok Aviv Moshe, het design en de kunst een carnavaleske sfeer oproepen. ‘Een gek interieur waar gasten, elke keer als ze de zaak bezoeken, een andere sfeer zullen ervaren’, zegt Meitlis.

Kartonen meubels

Quattro is gevestigd op de bovenste verdieping van een kantoortoren in het centrum van Tel Aviv. ‘Het kunstzinnige interieur schept een enorm contrast met de rest van het gebouw. We creëerden blikvangers, zoals kartonnen sculptuurpoten onder de bar en ontelbare spiegels in de private- diningroom. De zwart-witte vloer is een kunstwerk op zich en ook de kleurrijke kroonluchter boven de bar heeft een visuele aantrekkingskracht op de gasten’, licht de designer toe. Op een wand in het restaurant worden ook nog eens videokunstwerken getoond van internationale kunstenaars uit de hele wereld.

Reageer op dit artikel