fotoreportage

Foto’s Roots Rotterdam met chef Stephan Nijst

Restaurant 601

Roots is het vernieuwde restaurant van Hilton Rotterdam met chef Stephan Nijst achter de kachel. De seizoenen zijn hier volgens Hilton ‘voelbaar in ieder detail van het restaurant. Het straalt in de zomer een totaal andere ambiance uit dan in de winter.’ Hilton zet belichting, de inrichting, kleding bediening, tafel-aankleding en muziek in om die andere sfeer te bereiken.

Foto’s Roots Rotterdam met chef Stephan Nijst

De naam Roots is bedacht door Rotterdammers die in een wedstrijd werden opgeroepen mee te denken over een naam voor het nieuwe restaurant. Twee mensen kwamen met Roots op de proppen.

Uiteraard zijn het vooral de gerechten van Stephan Nijst die de gast gaan verrassen zoals zomerse hutspot 2.0, van gekonfijte aardappel met gedroogde uitjes, een wortelcrème en een hachee van ui. Of forel in het groen: Hollandse gerookte forelfilets in een groene gelei met een crème van wasabi en een salade van groene appeltjes. Noordzee coquille geserveerd op Maasstenen, waar omheen aan tafel een bouillon van zeewier over droogijs word geschonken.

Signature gerecht van Roots is dry aged rib eye, ingepakt in hooi en bananenblad, gegaard in klei in de oven.  Aan tafel wordt de klei stuk geslagen en wordt de rib eye ter plekke getrancheerd.

 

Reageer op dit artikel