fotoreportage

Foto’s: restaurant De Rozario in Helmond

Restaurant 4521

In nog geen drie weken tijd werd restaurant De Rozario in Helmond getransformeerd van een restaurant met de sfeer van een klassiek eetcafé tot een zaak met hip interieur .

Foto’s: restaurant De Rozario in Helmond

‘We wilden een interieur dat past bij de menukaart’, aldus de ambitieuze De Rozario, voormalig chef de partie bij tweesterrenrestaurant De Lindehof in Nuenen. Voor het interieur zijn Steegaa Interieur en Studio Arjan Hogers in Helmond verantwoordelijk.

Inrichting

De zaak heeft een warme inrichting, maar ook strak en abstract. ‘Er gebeurt heel veel. Ik heb Arjan Hogers mijn verhaal verteld en op basis daarvan zijn we gaan kijken naar het interieur. Daar wilde ik wel mijn eigen stempel op drukken. Koks zijn vaak een beetje chaotisch in het hoofd’, zegt De Rozario lachend. ‘Maar zijn toch ook georganiseerd. Dat komt terug in het interieur: ondanks de verschillende soorten stoelen en het drukke behang is alles toch één geheel.’

Start

Voor De Rozario betekent het nieuwe interieur veel. ‘Het voelt alsof we nu echt starten. In september is het team ook volledig, dan is het hele plaatje compleet.’

De Rozario nam in mei met zijn vriendin Virginia Rhoe restaurant ’t Parlement, waar De Rozario zelf jarenlang werkte, over. Bij opening werd al bekend gemaakt dat het restaurant in juli een restyling zou ondergaan.

Lees hier het interview dat Misset Horeca eerder met Jermain de Rozario had.

Reageer op dit artikel