fotoreportage

Foto’s: De Kruidfabriek, Amstelveen

Restaurant 1509

Chef-kok en eigenaar Peter Lute sloot op 17 juli de deuren van restaurant Lute in Amstelveen en heropende het een maand later als De Kruidfabriek, een zaak met een totaal andere sfeer, interieur én menukaart. ‘De Kruidfabriek is licht, ademt een warme sfeer en is heel toegankelijk’, aldus een trotse Lute. Hij bedacht zelf het concept en de inrichting en voerde het vervolgens ook nog deels zelf uit. ‘Samen met mijn klusjesman maakte ik de eikenhouten tafels in het restaurant.’

Foto’s: De Kruidfabriek, Amstelveen

De gasten verklaarden Lute voor gek toen ze hoorden dat hij restaurant Lute wilde sluiten. ‘Het bedrijf loopt toch goed en het interieur is tijdloos’, waren de reacties. Hoewel Lute dit beaamt, wilde hij een koerswijziging. ‘We draaiden al 14 jaar op deze locatie en hadden ook zeker nog 10 jaar zo door kunnen gaan. Ik wilde echter voorkomen dat het een sleur zou worden. We willen ons bruisend en dynamisch blijven voelen.’

Rustiger

De wanden van polyester, het plafond met lampen en de wijnwand bleven intact. Hij nam afscheid van de eilandjes met tafels met elk een eigen vloerkleed en kleur. De kleuren in de Kruidfabriek zijn afgestemd op de muren. ‘De ruimte is nu één geheel, lijkt groter en oogt rustiger.’

Beeld: Remko Kraaijeveld

Reageer op dit artikel