fotoreportage

Horecainterieur: Baut Paradijs van Michel van der Eerde

Restaurant 1257

Michiel van der Eerde, eigenaar en chef-kok van restaurant Baut en tevens bekend van het programma Masterchef, bracht na vier locaties zijn onderneming terug naar waar het allemaal begon: Baut Paradijs opende recent de deuren in Amsterdam-Oost.

Horecainterieur: Baut Paradijs van Michel van der Eerde
Foto: Mark Rammers

Dit keer geen groot warenhuis of een reusachtige garage, maar een karakteristiek oud pand dat ooit dienst deed als gasdistributiestation.

Baut Paradijs wordt omschreven als intiem, een warme ruimte met verschillende niveaus. ‘Verschuil je in de bistro, vind een plek aan de bar of kijk vanaf één van de drie balkons uit op het geheel’, meldt de website. Het interieur geeft de ruimte een warme, vertrouwde sfeer. De kunst geeft het een rauw randje.

Pop-up

Baut doet steeds haar intrek in anti-kraak panden en moet zichzelf in leven houden door van locatie naar locatie te verhuizen. Van de eerste Baut in het oude Parool gebouw aan de Wibautstraat (dat nu getransformeerd is in restaurant C) verhuisde het als Baut Zuid naar de voormalige Citroengarage aan het Stadionplein. Hierna vestigde het restaurant zich in een oud kantoor aan de Prinses Irenestraat als Baut Zuidas waarna het door reisde als het huidige Baut & Dreesmann naar het oude V&D gebouw op het Rokin.

Lees in het magazine van Misset Horeca dat op 3 februari verschijnt het uitgebreide verhaal over pop-up pionier Michel van der Eerde.

 

Reageer op dit artikel