fotoreportage

Horecava 2017 in beeld: Wine Professional

Restaurant 1403

Parallel aan de Horecava 2017 vindt de eerste drie dagen ook de Wine Professional plaats, in een afgescheiden hal waar ook een speciaal toegangsbewijs voor nodig is. Het is de vijftiende editie van deze wijnbeurs waar steeds meer ‘nieuwe wijnlanden’ te vinden zijn en biologische wijnen en vin naturs steeds meer gemeengoed zijn.

Horecava 2017 in beeld: Wine Professional

Zondagavond voorafgaand aan de Wine Professional worden jaarlijks de Diamond Awards uitgereikt. Een van de winnaars was dit jaar Hanting Cuisine* (chef Xiaohan Ji) uit Den Haag, aangesloten bij JRE. De uitreiking vond plats in Hotel de L’Europe in Amsterdam. Andere awards waren er voor Xavier Kat (Wijnkoperij Okhuysen, Haarlem) en Martin van Nierop (RAI Amsterdam).

Diverse topchefs verzorgen op de beursvloer wine-food pairings. Maandag was het de beurt bijvoorbeeld aan Menno Post van De Bokkedoorns**, later in de week kookt ook nog Dennis van den Beld* van het Roode Koper in Leuvenum. Andere chefs die koken tijdens deze editie van de Wine Professional zijn Joris Bijdendijk*, Jonnie Boer***, Peter Gast*, André Gerrits*, Michel van der Kroft**, Edwin Vinke, Mike Vrijdag, Jonathan Zandbergen en Laurent Smallegange* van Spetters in Zeeland.

Bekijk hier beelden van Edwin Vinke in actie met koffie op de Wine Professional 2017.

 

Reageer op dit artikel