fotoreportage

Horecainterieur: robuust en industrieel bij Noot in Schijndel

Restaurant 1983

Mendie de Laat (27) groeide op in de Schijndelse horecazaken van haar vader. Nadat ze drie jaar had gereisd, wilde Henk de Laat niet dat zijn dochter opnieuw uitvloog. Hij bood haar een eigen zaak aan. Vader kocht een pand waar vroeger restaurant Peer Wouters in huisde en dat al zeven jaar leeg stond. Restaurant Noot, met industrieel horecainterieur, mikt op het hogere segment en zag begin dit jaar het licht.

Horecainterieur: robuust en industrieel bij Noot in Schijndel

Het pand was één grote lege betonnen oppervlakte. De Laat: ‘Samen met Hal2 in Eindhoven maakte ik een ontwerp en ging vervolgens samen met mijn vader aan de slag.’ Ze wilde een ander bedrijf dan de reeds bestaande zaken in het dorp. ‘Noot bedient een hoger segment. Ik wil de gasten verrassen met interieur, gerechten en vriendelijke prijzen.’

Industriële huiskamer
De jonge ondernemer omschrijft Noot als een stijlvolle plek waar warm en robuust, modern en industrieel elkaar ontmoeten: een industriële huiskamer. ‘Het is ons gelukt met diverse type lampen en vloeren verschillende sferen in de ruimte te creëren. Het loungegedeelte is een smeervloer, een afwerklaag op een bestaande vloerconstructie. Het bargedeelte heeft een visgraatvloer van pvc. Deze vloer loopt over in de bar. Achter een gordijn, waar een aantal tafeltjes staan om intiem te kunnen zitten, ligt een tegelvloer.’

Blikvangers in nieuw horecainterieur
Met blikvangers in het interieur wil De Laat beleving creëren: net even iets anders dan de gebaande paden. Op de toiletten bevinden zich geen wastafels, maar desinfecterende doekjes en lotion voor je handen. Blikvangers zijn de lampen, de plantenwand, de open keuken en de loungestoel. Laatstgenoemde lijkt op een halve kokosnoot, maar is in werkelijkheid een oude duikersklok. ‘Ben je uitgepraat met je Tinderdate, dan heb je in ieder geval genoeg gespreksstof over de belevingen in de Noot’, zegt De Laat.

Foto’s: Mees van den Ekart

Beeld van andere bedrijven met een industrieel horecainterieur:
Black Smoke van Jord Althuizen.
Kanarie Club in Amsterdam.

Reageer op dit artikel