fotoreportage

Fotoreportage ProWein: wijn, bubbels en gin

Restaurant 1213

 Van 19 t/m 21 maart vond in Messe Düsseldorf één van de grootste internationale vakbeurzen voor wijn en gedistilleerd plaats. Meer dan 6500 standhouders uit 60 landen presenteerden hun producten.

Fotoreportage ProWein: wijn, bubbels en gin
Proeverij Pro Wein

Italië was met 1600 stands het duidelijkst vertegenwoordigd gevolgd door Frankrijk met 1500 stands. Duitsland was goede vierde met 1000 wijnbedrijven, daarna de nieuwe wereld gevolgd door Oostenrijk, Spanje en Portugal. 58.500 bezoekers uit 130 landen kwamen naar ProWein.

Highlights ProWein in tekst en beeld

  1. Wijnen komen steeds vaker en rechtstreeks van kleine boertjes die via social media/apps aan de weg timmeren.
  2. Gin, gin en nog eens gin, met en zonder smaakjes, in cocktails met kruiden en in hippe flessen. Gin is duidelijk nog in. Ook ander gedistilleerd zit in de lift. Vodka is een goede tweede. Meer aandacht voor cocktails, dit vervangt steeds meer de wijn bij het eten.
  3. Bubbels in alle kleuren en smaken, vooral zoet, erg zoet. Mixen met bubbels. Moderne smaken gekke kleuren, in alle stijlen (huisstijl/kleur). Je zou kunnen zeggen de nieuwe kirr is opgestaan.
  4. Er komen steeds meer mogelijkheden om aangebroken flessen wijn te bewaren. Doordat er in restaurants steeds meer kleinere gerechten worden geserveerd, horen daar meerdere wijnen bij. Dat betekend dat er meer open flessen bewaard moeten worden.
  5. Kruidenlikeuren voor het mengen in cocktails en een kruidenspray’s voor het sprayen van cocktails (randen van glas) gebak en andere culinaire mogelijkheden.
  6. Wijnen met toevoegingen als kruidenlikeuren, likeuren, zuivel, verse kruiden en fruit. Meer trendy, minder klassiek.

 

 

Reageer op dit artikel