fotoreportage

Horecainterieur: Stoer met een softe touch in Aprazível, Eindhoven

Restaurant 4215

Ruud Haans en Nicole Faasse openden begin maart restaurant Aprazível in Eindhoven. Het restaurant loopt over van een nieuwbouwpand naar een monumentaal koetshuis uit 1894. ‘Het geheel ademt een mengeling van de Spaanse en Portugese sfeer met een robuust en no-nonsense interieur: veel oud hout, staal, messing en opvallende turquoise wandtegels.’

Horecainterieur: Stoer met een softe touch in Aprazível, Eindhoven

De naam van het Mediterraans restaurant deed Ruud Haans op tijdens een trip naar het Braziliaanse Rio de Janeiro. In de bergen bezocht hij restaurant Aprazível, wat ‘aangename plek om te zijn’ betekent. Haans: ‘Als je dan een zaak opent in de Bergstraat in de wijk De Bergen, dan is de naam wel heel toepasselijk.’ Designbureau King Kongs in Eindhoven kreeg de opdracht om een ontspannen, modern en warm bedrijf te creëren, waarin de liefde van Haans voor de Spaanse en Portugese sfeer sfeer leidend was.

Ruw horecainterieur

Interieurontwerper Martijn Gosen van King Kongs: ‘Hout, staal, messing en groene tegels komen in zowel het nieuwbouwpand, als in het oude koetshuis terug.’ De ruwe vloer in het voorste gedeelte bestaat uit onafgewerkte steenschotten. De wanden zijn afgewerkt met stucco antico, een Italiaanse stuc afwerking die het interieur een losse ambachtelijke uitstraling geeft.

Nieuw-oud & oud-nieuw

Nieuwbouw en een oud monumentaal pand gaan heel goed samen. Haans: ‘Gasten hebben als ze binnen zijn niet het idee dat het een deels nieuw pand is. We hebben bepaalde elementen, oud en nieuw, terug laten komen in beide gedeelten. Boven de bar zijn op de frontpanelen oude houten planken in een geometrische patroon gevestigd. Dit hout komt terug tussen de gegoten vloerdelen in het koetshuis. Ook verweerde Amerikaanse golfplaten, groene tegels en spiegels zie je in beide ruimtes terug.’

Ronde vormen maken ruw interieur wat vrouwelijker

De intieme indeling van de grote, langgerekte ruimte zorgt voor warmte. King Kongs plaatste wandjes, roomdividers, grote kolommen en ronde tafels in de zaak. ‘Ronde vormen halen de scherpe kantjes van het ruwe eraf en maakt het geheel wat vrouwelijker: stoer met een softe touch. De bar loopt als een soort slinger door de ruimte met als ereplaatsen de Chef’s Table: een halfhoge bar grenzend aan de open keuken. De dynamiek in het interieur wordt grotendeels veroorzaakt door de verschillende zithoogtes waaruit de gast kan kiezen’, aldus designer Gosen.

Beeld: Marthe Biezen

Meer nieuws uit Eindhoven

Reageer op dit artikel