fotoreportage

Horecainterieur: Sukade in Meppel in beeld

Restaurant 4295

Sukade, zo heet het recent geopende restaurant in Meppel in een voormalig smaeckpakuys aan de Stoombootkade. Chef Thomas van Mechelen geeft er groente een hoofdrol en werkt van kop tot staart als het gaat om het verwerken van het gehele product. 

Horecainterieur: Sukade in Meppel in beeld

Van Mechelen werkte eerder bij restaurant De Bovenmeester in Steenwijk en bij Os en Peper in Zwolle. Sukade combineert een (koffie)bar, bistro en restaurant waar gasten vanaf 10 uur terecht kunnen, een unicum voor Meppel.  Bedrijfsleider Bianca Henken-Meppelink: ‘Naar dit monumentale pakhuis werden sinds 1860 specerijen en zuidvruchten zoals sukade verscheept. De historie van het pand hebben we als inspiratie gebruikt voor onze keuken en het horecainterieur.’

Kookstijl Thomas van Mechelen

Chef Thomas van Mechelen kookt vanuit een klassiek Franse basis, soms met een uitstapje naar Azië of andere werelddelen en heeft een frisse kookstijl, waarin producten altijd herkenbaar blijven. ‘We gebruiken zoveel mogelijk natuurlijke en regionale ingrediënten en hebben oog voor duurzaamheid. Zo verwerken we dieren van kop tot staart, omdat we het zonde vinden om alleen de bekendere, duurdere delen te gebruiken. In onze bouillabaisse gaat vis uit bijvangst en we maken een heerlijke broodpudding met sukade van het brood van onze bakker Bas Bakt dat niet is opgegaan. Het pand is energiezuinig herbouwd en we gebruiken onze eigen biologische koffie van lokale koffiebrander Frans de Grebber.’

Bianca Henken-Meppelink: ‘In de korte tijd dat we open zijn is onze Sunday Roast een succes geworden. Het is een fijne mogelijkheid om op zondag voor een bescheiden prijs te eten, bijvoorbeeld na een frisse boswandeling. Het bedieningsteam in de bistro en het restaurant wordt aangevoerd door gastvrouw-sommelier Joleen van Mechelen die ervaring opdeed in sterrenrestaurants en nu bewust heeft gekozen voor dit concept.

De open keuken is het hart van Sukade, ontworpen door de chef-kok zelf. Eyecatchers in het horecainterieur zijn het bijzondere behang met de sukadevrucht en de twee bars met azuurgroene tegels, waaronder de koffiebar met taarten. In het restaurant wordt de sfeer bepaald door de mosterdgroene banken en donkergroene en blauwe stoelbekleding. De rotan stoelen en barkrukken zijn oude ontwerpen van Rohé-ontwerper Dirk van Sliedrecht die in Noordwolde hernieuwd in productie zijn genomen.

Terras Sukade Meppel

Sukade beschikt over een beschut terras aan het water en is van dinsdag tot en met zondag vanaf 10 uur – op zondag vanaf 12 uur – geopend voor koffie, lunch, borrel en diner. Sukade werkt met een bistrokaart en een restaurantkaart. Er zijn mogelijkheden voor private dining, vergaderingen en huwelijken.

 

Reageer op dit artikel