fotoreportage

Horecainterieur: Villa Tuinfeest in Delft

Restaurant 1301

Tuinfeest is een nieuw restaurant op de Markt in Delft. De ludieke naam geeft voldoende inspiratie voor de inrichting. In het kleine restaurant wordt buiten naar binnen gehaald. ‘Met planten, baksteenmuren, terracotta tuintegels, bamboe en kleuren van de jungle. Zelfs het toilet heeft een behuizing van een chalet.’

Horecainterieur: Villa Tuinfeest in Delft

De naam Villa Tuinfeest gaf de designers van OneSevenTree in Amsterdam een overvloed aan inspiratie voor het ontwerp. Interieurontwerper Thijs de Vries: ‘We hadden gelijk een beeld voor ogen van sfeer, materialen en kleuren. Het moest een echt tuinfeest worden.’ Baksteenmuren zijn teruggewonnen en hier en daar gestuukt voor een oude look. De bestaande vloer van terracotta tuintegels past perfect in het thema.

Ruig horecainterieur met jungle kleuren

‘De inrichting is een beetje ruig, koloniaal en we halen buiten naar binnen. De bar is van bamboe. Strook voor strook hebben we het blad van de bar opgebouwd en vervolgens gelakt. Ook het mozaïek van hout achter de bar is lat voor lat gemeten, gezaagd en getimmerd.’ Het koloniale zie je terug in het onderste gedeelte van de bar: houtsnijwerk uit Bali, gemaakt van teak. ‘De kleuren zijn geïnspireerd op de jungle: groen, verwelkt geel, bruin en zwart’, aldus de designer.

Improviseren in kleine zaak

De zaak heeft een oppervlakte van slechts 90 vierkante meter. Een uitdaging voor een goede indeling en routing. Daan van der Groen van Villa Tuinfeest: ‘De bamboebar loopt over in de open keuken, waar zich ook het spoelgedeelte bevindt. Door deze indeling kunnen we voldoende zitplaatsen kwijt in de zaak. Door de beperkte ruimte is het soms wat improviseren. Het toilet moest daardoor naar een opvallende plek, in het midden van de zaak. We gingen er dan ook maar vol voor en maakte er een heus object van: een zwart chalet.’  Het toilet splitst de zaak in tweeën. Aan de ene kant bevindt zich de bar met banken en aan de andere kant is het restaurantgedeelte met tafeltjes en stoelen.

Andere openingen in Delft:
> Warm en industrieel horecainterieur bij Moeke Delft
> Student Hotel Delft

Reageer op dit artikel