fotoreportage

Zes sterrenavond bij De Librije: Jonnie Boer x Quique Dacosta

Restaurant 2704

De Librije was dinsdag 7 maart het toneel van een avondje sterrenkoken: Jonnie Boer had collega driesterrenchef Quique Dacosta uitgenodigd voor een collaboratie. Gezamenlijk verzorgde de chefs een eenmalig 10-gangendiner.

Zes sterrenavond bij De Librije: Jonnie Boer x Quique Dacosta

De Librije: 1 avond, 2 chefs, 6 sterren, 10 gangen. Dat was kort samengevat hoe dinsdag 7 maart eruit zag in Zwolle. Driesterrenchef Quique Dacosta van Restaurante Quique Dacosta in Denia was te gast bij De Librije om samen met Jonnie Boer een tiengangenmenu te serveren.

Erwtensoep in Giethoorn

Een dag eerder had de Nederlandse sterrenchef zijn Spaanse collega al kennis laten maken met de Nederlandse gastronomie. Boer lachend: ‘We hebben in Giethoorn bij De Fanfare erwtensoep gegeten, van die hele dikke waar de lepel rechtop in staat.’

Opkijken naar De Librije en Pure C

Dacosta vertelt op zijn beurt met enorm veel respect te kijken naar de Nederlandse gastronomie: ‘Ik zit nu dertig jaar in het vak en elke dag leer ik weer bij. Maar op dagen als deze net even iets meer. De Nederlandse cuis

Librije: Jonnie Boer en Quique Dacosta

Foto’s: Koos Groenewold

ine is eentje waar ik tegenop kijk, met name De Librije en Pure C.’

Lees in de nieuwe Misset Horeca, die zaterdag 17 maart verschijnt, een uitgebreid interview met Quique Dacosta.

Reageer op dit artikel