fotoreportage

Horecainterieur: Cortenaer in Den Haag

Restaurant 922

Met Whoossah, Natural en Barbarossa hebben Barend van Beek en Hubert Crijns al drie succesvolle strandzaken. De heren waren al een tijdje op zoek naar een zaak op de vaste grond. Het bijna industriële wooncomplex aan de Kortenaerkade dicht bij het Haagse centrum voldeed aan al hun wensen. 700.000 euro besteden de eigenaren voor verbouwing en horecainterieur.

Horecainterieur: Cortenaer in Den Haag
(C) Roel Dijkstra Fotografie / Foto Fred Libochant Den Haag / Cortenaer / restaurant /

Het vinden van een naam en logo was makkelijk. Alleen met de ‘K’ van Kortenaer kon Crijns, verantwoordelijk voor logo, huisstijl en horecainterieur, niet uit de weg: ‘We kozen voor de C omdat het grafisch mooier is. De olifant komt van de Orde van de Olifant die zeeheld Egbert Kortenaer voor zijn heldhaftig optreden van de Deense koning ontving.

Moderne Franse keuken

Cortenear is elke dag vanaf 7.00 uur open, van ontbijt tot late borrel. Chef-kok Amir Omarzai kookt volgens de moderne Franse keuken. ‘We willen reuring in de zaak hebben’, zegt Van Beek. ‘Bij onze strandzaken gaat het ook de hele dag door. Dus dat zijn we zo gewend.’ In een latere fase gaat Cortenaer ook roomservice voor de bovenliggende appartementen verzorgen. Ook staat Van Beeks grote droom nog in de plannen, een ‘next level’ ontbijtbuffet.

 

Cijfers Cortenaer, Den Haag

Kortenaerskade 1, Den Haag

700.000
EURO EIGEN GELD VOOR VERBOUWING EN INRICHTING VAN PAND

8
FTE’S WAARVAN 4 IN KEUKEN EN 4 IN BEDIENINIG

85
EURO VOOR DE DRIEPSERSOONS TOMAHAWK STEAK MET ZWARTE KNOFLOOK EN GEROOKTE JALAPEÑO

120
COUVERTS BINNEN EN IN HET BUITENSEIZOEN. OOK 120 STOELEN OP HET TERRAS

Reageer op dit artikel