fotoreportage

Horecainterieur: Restaurant Cusco in Uden

Restaurant 940

Restaurant Cusco aan de Markt 32 in het Brabantse Uden opende eind maart 2017 officieel de deuren. Het restaurant kent een kaart met Zuid-Amerikaanse keuken en eigentijds horecainterieur. Het resultaat van de verbouwing van het restaurant zie je hier.

Horecainterieur: Restaurant Cusco in Uden
Chef-kok Vincent van Oijen (l) en Marcelo Trindade Lima (souschef) in Restaurant Cusco

Chef-kok Vincent van Oijen en souschef Marcelo Trindade Lima zeggen supertrots te zijn op het resultaat van restaurant Cusco. Van Oijen: ‘De afgelopen weken is door verschillende partijen heel hard gewerkt om Zuid-Amerika letterlijk naar Uden te halen. Het begon eigenlijk allemaal rond de zomer vorig jaar. Toen zijn we de zoektocht gestart naar een horecaconcept dat uniek is voor deze regio en past bij onze culinaire ambities. We kwamen uit in Zuid-Amerika, waar we direct super enthousiast over waren. Zuid-Amerika heeft zo’n rijke culinaire geschiedenis dat we veel mogelijkheden zagen en aan de slag zijn gegaan. Dan gaat het hele circus in werking; interieurtekeningen, communicatieconcept, planning, menu en ga zo maar door. Maar het belangrijkste was natuurlijk een compleet horecateam. En daar kwam Marcelo in beeld.’ De souschef voegt toe: ‘Ik woon al heel lang in Uden en was blij om te horen dat er een Zuid-Amerikaans restaurant zou komen. Toen Vincent mij over de ambitieuze plannen vertelden waren we er snel uit.

Restaurant Cusco is open

Trots! Zojuist heeft ons team Restaurant Cusco officieel geopend. Het beste uit Zuid-Amerika komt nu wel heel dichtbij. Na slechts 4 weken tijd is dit het eindresultaat. We zijn erg nieuwsgierig naar jullie reacties… Chef-kok Vincent en sous-chef Marcelo kunnen niet wachten om je te ontvangen. We zijn geopend van dinsdag t/m zondag vanaf 17.00 uur. Reserveren kan eenvoudig via www.restaurantcusco.nl. Voor het aankomende weekend (met live muziek) zijn op zondag nog enkele tafels beschikbaar.

Geplaatst door Restaurant Cusco op woensdag 29 maart 2017

Menukaart

Het tweetal ging tijdens de verbouwing  aan de slag om de menukaart vorm te geven. We werken allebei graag met dagverse producten en zoeken stad en land af naar de nodige Zuid-Amerikaanse ingrediënten. Ik ben bijvoorbeeld heel blij met de ‘Moqueca’, een gerecht met verschillende vissoorten dat we urenlang garen in kokosmelk. De Zuid-Amerikaanse keuken biedt ook veel inspiratie voor vegetarische gerechten. Zo hebben we nu de ‘Tamales Tolimenses’ op de kaart. Dat zijn polenta-pakketjes, in maisblad gegaard en gevuld met in onze barbecue gepofte aubergine, tomaat en olijf.’

Van Oijen: ‘Bij veel van onze gerechten maken we gebruik van de Josper-houtskooloven. Deze bijzondere oven heeft een temperatuur van 300 graden Celsius. Het vlees wordt supersnel en aan alle zijden dichtgeschroeid waardoor het uitzonderlijk sappig blijft.’ Op de menukaart staat ook de culinaire ‘Inca Trail’. ‘Wij stellen dan per gang een mooie plank samen, met een verrassende combinatie van gerechten. Gasten kunnen op deze manier in de vorm van shared dinner de à-la-carte kaart ontdekken.’

Leestip: Horecainterieur: het effect van een restyling

Zuid-Amerika in Uden

Cusco was ooit de hoofdstad van het Incarijk. Die rijke geschiedenis is nog altijd voelbaar in de cultuur. Het team van Restaurant Cusco heeft zich laten inspireren door deze unieke historie en eeuwenoude culinaire traditie. Niet alleen voor de menukaart, je ziet het terug in het complete interieur.

Meer hotspots in Nederland? Doe hier inspiratie op.

 

Reageer op dit artikel