fotoreportage

Horecainterieur: restaurant Moer in Amsterdam

Restaurant 1084

In het voormalige Michelin-bandenstation in Amsterdam openden de eigenaren van eco-design hotelketen Conscious Hotels The Tire Station. Een nieuw hotel met een patisserie en een zelfstandig restaurant. Moer is een 100% biologisch restaurant in garage-stijl, met een belangrijke rol voor groenten.

Horecainterieur: restaurant Moer in Amsterdam

Marco Lemmers en Sam Cohen openen, na drie hotels, met Moer hun eerste restaurant. ‘De reis is nog niet af’, vertelt Lemmers. ‘Met onze hotels hadden we al mooie plekken voor ontmoetingen van mensen. Met Moer hebben we nu een unieke locatie om lekker en verantwoord samen te eten in een setting en horecainterieur die recht doen aan de historie van het pand.

Groente in de hoofdrol

Dirk Mooren, voorheen van restaurant De Kas, is verantwoordelijk voor de keuken. ‘Bij ons speelt groente geen bijrol maar de hoofdrol. We gebruiken zoveel mogelijk biologische producenten, en als het even kan uit de buurt. De groente komt van biologische tuinders uit Osdorp, licht Mooren toe. ‘Dit is ook niet ons laatste restaurant’, zegt Lemmers. ‘Volgend jaar openen we bij ons volgende hotel bij de Westergasfabriek nog een restaurant, een plek om bijvoorbeeld de lunch eens aan te pakken’.

Cijfers Moer Amsterdam

Adres: Amstelveenseweg 7

2.500.000
investering in hotel, restaurant en patisserie

14
personeelsleden in de keuken en 12 man in de bediening

100
procent lokaal en biologisch restaurant van ontbijt tot diner, met enkel biologische wijnen

100
couverts, 7 dagen open van 7.00 tot 22.00 uur

Reageer op dit artikel