fotoreportage

Horecainterieur: The Harbour Club in Vinkeveen heeft deuren geopend

Restaurant 2082

The Harbour Club aan de Vinkeveense plassen in het Apollo Hotel Vinkeveen-Amsterdam heeft maandag 24 april de deuren geopend. The Harbour Club biedt plaats aan 150 gasten in het restaurant en telt 150 zitplaatsen op het terras. Het restaurant is te bereiken via water en land. Boten kunnen er aanmeren.

Horecainterieur: The Harbour Club in Vinkeveen heeft deuren geopend

Het nieuwe restaurant heeft de herkenbare internationale allure van The Harbour Club, maar er zijn ook toevoegingen gedaan aan het oorspronkelijke concept. De open keuken met zes meter lange Raw Bar vorm het hart van het restaurant. Ook maken wijnkasten deel uit van het interieur.

Menukaart en chef-kok

Op de kaart staan gerechten als ceviche van zeebaars, Alaskan King Crab, Tomahawk steak en verschillende soorten sushi. De signatuurgerechten van The Harbour Club vormen de basis van de menukaart. De bereidingen zijn eenvoudig en puur: vlees van open Josper Grill, in roomboter gebakken sliptong en gegrilde kreeft. De keuken van The Harbour Club Vinkeveen wordt aangestuurd door chef de cuisine Ingmar Ipema, voormalig chef-kok van The Harbour Club Amsterdam Zuid.

Schip aan het plafond

Bij binnenkomst in Apollo Hotel Vinkeveen-Amsterdam valt het oog direct op het indrukwekkend schip wat aan het plafond is bevestigd. Kenmerkend voor het interieur van het hotel zijn de houten latjes; van front office desk tot aan de hotelkamers, gemaakt van in totaal 600 fruitkistjes. Rechts van de receptie loop je The Harbour Club binnen, waar een kunstwerk van Herman Brood hangt. We wijnkast is voorzien van een muurschildering van Pablo Lucker. Het interieurdesign van The Harbour Club en Apollo Hotel Vinkeveen-Amsterdam is uitgevoerd door Will Erens van Too Many Agencies, bekend van onder andere SNCKBR en Panache.

Harbour Club

De opening van The Harbour Club Kitchen in Apollo Hotel Amsterdam was zo’n  succes dat de twee partijen een joint venture zijn aangegaan. De ambitie: het concept uitrollen richting andere Apollo Hotels. De nieuwste vestiging is Apollo Hotel Vinkeveen-Amsterdam.

Bekijk hieronder de foto’s

Reageer op dit artikel