fotoreportage

Ciel Bleu verzorgt lunch met wijnen van Domaines Ott

Restaurant 1886

Wijnmaker Jean Francois Ott was in Nederland voor een Vintage Release Domaines Ott. In restaurant Ciel Bleu zorgde tweesterrenchef Onno Kokmeijer voor de optimale foodpairing bij de verschillende wijnen van Domaines Ott.

Ciel Bleu verzorgt lunch met wijnen van Domaines Ott
Sommelier Noël Vanwittenbergh, wijnmaker Jean François Ott en chef-kok Onno Kokmeijer.

Bij de prachtig geserveerde Bites ‘Ciel Bleu’ werd Champagne Deutz geserveerd. De oester met chorizo & flora die volgde werd vergezeld door de fameuze By Ott Rosé 2016, geserveerd door sommelier en SVH Wijnmeester Noël Vanwittenbergh. Deze By Ott Rose (70% Grenache-, 20% Cinsault- en 10% Syrah-druiven) is een droge, volle en verfijnde rosé van hoge kwaliteit.

Langoustine met groene appel & gember

De langoustine met groene appel & gember werd gecombineerd met de Clos Mireille Blanc de Blancs 2015 (70% Sémillon- en 30% Rolle-druiven). De wijn vormt een combinatie van elegantie en verleidelijke mineralen. Deze wijn is droog, soepel en vol van smaak met hinten van vanille. In de neus aroma’s van citrus, gele meloen en bloemen.

Bij de Chateau de Selle Rosé 2016 serveerde de brigade van Onno Kokmeijer rode mul met saffraan & pulpo. Chateau de Selle Vintage 2016 heeft een vleugje Mourvèdre (5%), wat de wijn een iets ronder karakter geeft. Verder in de hoofdrol de Grenache (57%) en Cinsault (30%).

De Eend Miral met cassia & cassis werd vergezeld door de Bandol Rouge 2012, een rode wijn rode op basis van Grenache (10%) en Mourvèdre druiven (90%).

Domaines Ott

In 1896 had Marcel Ott de droom om de beste rosé ter wereld te produceren. Inmiddels is deze droom uitgekomen en uitgegroeid tot een levenswerk dat wordt voortgezet door Christian en Jean-Francois Ott. In het hart van de Provence liggen de wijngaarden van dit gerenommeerde wijnhuis. Het wijndomein is ideaal gelegen op een terras van leisteen dat neerduikt naar de Middellandse Zee in de buurt van Brégançon. Het domein dateert uit de 18de eeuw en is sinds 1936 eigendom van de familie Ott.  De bodem is zeer oud en gekenmerkt door een combinatie van leisteen en klei. Domaines Ott bestaat uit drie verschillende domeinen, te weten Domaine Château de Selle, Domaine Clos Mireille en Domaine Château Romassan. Vakmanschap, passie en de perfecte ligging zorgen voor kwaliteitswijnen.
De wijnen van Domaines Ott worden vertegenwoordigd door Fourcroy Nederland.

Reageer op dit artikel