fotoreportage

Horecainterieur: Atelier Restaurant en Bar in Amsterdam vernieuwd

Restaurant 710

Atelier Restaurant & Bar aan de Valschermkade in de Schinkelbuurt in Amsterdam is vernieuwd. Het Atelier – een voormalige autowasstraat – werd opgefrist, kreeg een nieuwe chef en een hanteert een ander foodconcept.

Horecainterieur: Atelier Restaurant en Bar in Amsterdam vernieuwd
Atelier Bar en Restaurant Amsterdam

Chef Nino Starreveld van Atelier Restaurant en Bar (Restaurant de Compagnon en Serre in het Okura in Amsterdam en ML in Haarlem), is verantwoordelijk voor het vernieuwen van de smaakcombinaties bij Atelier. Starreveld gaat zijn eigen weg en heeft zijn eigen stijl. De chef is 24 jaar en heeft al over de hele wereld culinaire ervaring opgedaan waaronder in de Verenigde Staten en Spanje.

Zijn inspiratie voor gerechten haalt hij dan ook veelal uit zijn buitenlandse avonturen en hij speelt graag met authentieke klassieke gerechten. ‘Ik gebruik veel de sous vide manier van bereiden omdat de pure smaken van de ingrediënten dan het mooist zijn.’

Atelier Bar en Restaurant Amsterdam

Atelier Bar en Restaurant Amsterdam

Gerechten Atelier Restaurant en Bar

‘Mijn signature geef ik door het toevoegen van een twist aan de bekende klassieke wereldgerechten, denk aan een Amsterdamse ceviche van makreel met een kopstootje en piccalilly crème. Maar het allerbelangrijkste vind ik dat iedereen geniet.’

De menukaart bestaat uit gerechten die de grootte van een tussengerecht hebben en ideaal zijn voor shared dining.

Het pand van Atelier Restaurant en Bar sluit volledig aan bij de betekenis van de naam. De voormalige autowasstraat, waarvan de rauwe elementen nog goed zichtbaar zijn, is omgetoverd tot een culinaire werkplaats waar gerechten en smaken tot leven komen.

Het interieur van Atelier kan dan ook worden omgeschreven als industrieel, dat wordt benadrukt door de kleuren aardegroen en zwart.

Atelier Restaurant & Bar heeft een capaciteit van 120 couverts plus een terras.

Reageer op dit artikel