fotoreportage

Horecainterieur Jackie Brown in Amersfoort: ‘Street art met klasse’

Restaurant 866

‘Street art met klasse’, zo omschrijft Wouter te Loo restaurant Jackie Brown in de binnenstad van Amersfoort. Het restaurant opende hij een maand geleden samen met zijn compagnon Jeroen de Greeff. Samen staan zij ook aan het roer van Alberts Eten & Drinken in dezelfde stad.

Horecainterieur Jackie Brown in Amersfoort: ‘Street art met klasse’

Alberts Eten en Drinken op ’t Hof in Amersfoort exploiteren ze nu sinds een paar jaar en in de zoektocht naar een tweede zaak kwamen ze toch weer uit op hetzelfde horecaplein van Amersfoort. ‘Jackie Brown zit pal tegenover onze eerste zaak’, vertelt Wouter te Loo. De menukaart is echter heel anders. Op de kaart van Jackie Brown staan in totaal twintig kleine, internationale gerechtjes. ‘Taste the urban life’, zo luidt de slogan van het restaurant dan ook. De keuken is zo ingericht dat een gerechtje met vijf minuten op tafel kan staan, maar gasten bepalen zelf het tempo. ‘De reacties zijn positief. Niet alleen over het eten, maar ook over de inrichting.’

Graffiti

De hele zaak werd gestript. Artiesten van graffiti collectief Straatkapers zijn verantwoordelijk voor een deel van de streetart op de muren. De afbeelding van de The Notorious B.I.G. is het werk van kunstenaar Joris Smink. ‘Het geeft het stadse gevoel.’ Horecadesigner Rein Rambaldo van de Horecafabriek tekende voor het interieur. ‘Hij vond vooral de locatie een uitdaging. Het zijn drie aaneengeschakelde panden aan elkaar.’ De verbouwing nam in totaal drie maanden tijd in beslag. Het interieur kan niet worden omschreven als industrieel, mede vanwege de nette afwerking, meent Te Loo.  ‘Het is meer street art met klasse’, zo besluit hij.

Reageer op dit artikel