fotoreportage

Horecainterieur van  Fisk in Amsterdam. Nieuwe visbar

Restaurant 966

Vlakbij de Albert Cuypmarkt in Amsterdam is visbar Fisk van start gegaan. De zaak zit aan de Eerste Sweelinckstraat 23 en is van Irit Lior. Binnen zijn er 55 zitplaatsen, op het terras 25. 

Horecainterieur van  Fisk in Amsterdam. Nieuwe visbar

Bij Fisk in Amsterdam ligt vis uitgestald op ijs in een glazen display, de internationale bediening serveert brood met verse dips nog voor de wijn ingeschonken is , de geur van kruiden waait vanuit de open keuken de bar binnen. En als de avond valt, gaat de muziek langzaam harder, zonder dat de keuken sluit. Fisk is van Irit Lior (32), die voorheen directeur was bij het falafel-concept Maoz Vegetarian. Chef-kok van Fisk is Oren Ahanon.

Wijnkaart Fisk

De wijnkaart is samengesteld door Martin van den Brink. Tussen de usual suspects als Franse Chardonnay en Spaanse Tempranillo verschijnen minder bekende wijnen uit Roemenië en Hongarije. Zestien van de flessen worden open geschonken.

Cocktails bij Fisk

Het cocktailmenu in samenwerking met Florian Stallinga is licht, kruidig en fruitig met een focus op verse ingrediënten en een simpele doch creatieve presentatie. De huiscocktail wordt zowel in sample shot – om enkel te proeven – als in pitchers – om met goed gezelschap te delen – geserveerd.

Fisk introduceert de sample shot of half formaat cocktails op het menu, omdat ze ieders stemming op elk moment een extra boost kunnen geven. Aan de bar bieden bartenders ze regelmatig spontaan aan bij gasten. Naast cocktails en wijn schenkt Bar Fisk een scala aan premium mixers, dranken en kwalitatieve soda’s zoals de huisgemaakte iced tea en limonade.

De vis

Naast een grote selectie dranken komt Fisk met een compact en betaalbaar vismenu dat tot in het diepst van de nacht geserveerd wordt. Fisk gaat verder dan klassieke seafood platters en vis a la plancha. Fisk houdt gerechten simpel, maar maakt ze fris en verrassend. Van oesters en sea food tot verschillende zoutwatervissen. Vleeseters en vegetariërs vissen niet achter het net met onder andere de Freekeh salade, een steak en verschillende vegetarische variaties op Fisks visgerechten.

Horecainterieur van Fisk

De Mediterrane energie van Fisk vroeg om een design dat gasten de ruimte geeft om zich intuïtief te bewegen. High seating overheerst daarom in het interieurontwerp van Sheryl Leysner. Voor in de zaak, achter aan de gedeelde tafel, en zomers op het terras zijn enkele lage tafels te vinden. De keuken en bar van Fisk lopen naadloos in elkaar over.

Gasten aan de bar kijken mee met bartenders en chefs die direct voor hun neus hun werk verrichten. Door de open aansluiting gonst de dynamiek van de keuken constant door de ruimte. Beton, hout en groene planten zijn de basis in het design.

Deze lichte Scandinavische stijl kreeg ongepolijste details die her en der een knikje maken naar het visthema van Fisk. Lampen zijn aan hengels gemonteerd en het gaas in de reling rond de bar en verlichting doet denken aan visnetten. Ook de onderkant van de houten bar kreeg een schubbenstructuur.

Reageer op dit artikel