fotoreportage

Horecainterieur: Hudson Leiden urban en stoer

Restaurant 1412

Marc de Gier, zijn zus Doina de Gier en Alain Reestman openden op Koningsdag de deuren van de negende vestiging van Hudson Bar & Kitchen. Ze investeerden €400.000 om de zaak in Leiden een urban look te geven. ‘Staal, hout, chesterfield banken, skulls en pop-art muurschilderingen kenmerken de zaak. De sfeer is stoer en warm tegelijk.’

Horecainterieur: Hudson Leiden urban en stoer

In vier aaneengeschakelde panden aan de Nieuwe Beestenmarkt huist de nieuwste vestiging van Hudson: Hudson Leiden. Mede-eigenaar Marc de Gier: ‘De panden zijn helemaal gestript. Gave bakstenen muren kwamen tevoorschijn. We hebben deze ruw gelaten en ‘ingepakt’ met strekmetaal. DEP in Waddinxveen maakte het af door de muren met hekwerk mooi te verlichten. Het geheel geeft de zaak een bijzondere sfeer.’ Ook stalen hekwerken sieren het plafond. De inspiratie deed De Gier op bij street-art restaurant Vandal in New York, een door streetkunstenaars ingerichte zaak.

Staal en hout in Hudson Leiden

Naast staal is hout een veelgebruikt materiaal bij de Leidse nieuwe hotspot. ‘Het interieur kent veel ruwe materialen, maar door de juiste verlichting ademt de zaak warmte. Een laagdrempelig concept waar mensen zich thuis voelen’, aldus De Gier.
De Gier is de bedenker van de inrichting van alle Hudsonconcepten. Hij werkt nauw samen met twee partijen die hem helpen zijn ideeën uit te voeren: Woodfever in Naaldwijk voor het interieur en DEP voor licht, beeld, geluid en elektra.

Pop-art op grove muur

De Gier: ‘Niet alleen de muren en plafonds ademen een urban sfeertje, ook de meters-
lange chesterfield banken, houten wanden met skulls en twee grote pop-art muurschilderingen van de Nederlandse kunstenaar Tinus Teder dragen bij aan deze ambiance. ’Pop-art wordt meestal op canvas gebracht. Bij Hudson staat de schildering echter op een grove bakstenenmuur. Een ander kunstwerk met gladde achtergrond is een knipoog naar het laatst avondmaal van Leonardo da Vinci.

Hudson dishes, cocktails en bites

Gasten kunnen in het restaurant terecht voor lunch, borrel of diner. Vanuit een open keuken worden de Hudson dishes bereid. ‘De Chef’s Table is nog in productie. Deze eikenhouten tafel voor acht personen wordt momenteel op maat gemaakt’, zegt De Gier. Verder heeft het restaurant een riante bar waar gasten kunnen genieten van gin-tonic, Hudson cocktails en bites. Op vrijdag en zaterdag draait er een dj. ‘Disco gericht op een wat ouder publiek. Dit naborrel- en dansmoment is nieuw voor Hudson.’

Foto’s: Victor van Leeuwen

Meer over Hudson Bar & Kitchen Bar & Kitchen

Reageer op dit artikel