fotoreportage

Horecainterieur Barn47: tien keukens, één prijs

Restaurant 2535

Ondernemer Marco de Gier zag de overdekte foodhal Mercado de San Miguel in Madrid en was verkocht. Hij zette hetzelfde sfeertje neer in een vernieuwend restaurantconcept: Barn47 in Den Haag. ‘We investeerden €1,5 miljoen in de verbouwing. Resultaat: een sfeervol groot Amerikaans pakhuis met foodcourt waar hippe gerechtjes op de kaart staan. Voor een vaste prijs kiest de gast gerechten uit verschillende keukens. Een restaurantvorm die in Nederland nog niet bestaat.’

Horecainterieur Barn47: tien keukens, één prijs

Het pand waarin 35 jaar lang de Haagse Condor City was gevestigd, onderging een onherkenbare metamorfose. ‘Het gebouw kreeg 5 meter hoge stalen raampartijen met robuuste houten luiken, op maat gemaakte chesterfieldbanken en een verlaagd plafond van pallets met daarin verlichting verwerkt. Verschillende hoekjes dragen bij aan een gezellige sfeer, waardoor je in deze grote ruimte ook intiem kunt dineren of brunchen. De vide biedt uitzicht op de bedrijvigheid bij de bar midden van Barn47’, aldus De Gier.

Jengatoren in Barn 47

De bar en foodcourt vormen het hart van het restaurant. Het kookeiland is uitgerust met de modernste keukenapparatuur waaronder een enorme houtskool pizza-oven. De Gier: ‘Tegenwoordig zie je veel staal bij bars. Wij werkten met tegels en hout.’ De opvallende decoratieve ‘jengatoren’ (houten bouwstenen) midden in de bar is geïnspireerd op een handdoekrekje dat De Gier ergens zag. Deze was gemaakt van jengablokken.

 

Inspiratiezoektocht op internet

Het koperen ‘hekwerk’ boven het grote kookeiland zag De Gier tijdens een inspiratiezoektocht op internet. ‘De koperen afrasteringen boven de kookeilanden bij Foodhal Home Park Food Store in China vond ik geweldig.’

Playzone voor kinderen

Het restaurant biedt ruimte aan 450 gasten en is gedeeltelijk of in zijn geheel af te huren voor events. Voor de kinderen is er naast de Kids kitchen een playzone. Iedere zaterdag en zondag is de Barn47’s Weekend Brunch. Daarnaast zijn er zo nu en dan optredens van een dj of liveband.

Cijfers

1,5 miljoen
De eigenaren investeerden 1,5 miljoen euro aan de verbouwing.

1200 vierkante meter
Totale oppervlakte van de zaak is 1200 vierkante meter. Begane grond omvat 800 vierkante meter en de entresol is 400 vierkante meter. Het terras heeft een omvang van 200 vierkante meter.

450 zitplaatsen
In de zaak is plek voor 450 gasten. Op het terras staan 160 stoelen.

11 foodstands
Het foodcourt bestaat uit 11 foodstands: Tapasbar, The Asia Bar (Aziatische keuken), El Cocina (Mexicaanse keuken), Barn’s Butcher (alles van bbq en grill), The Fish Market (verse vis), Rotisserie (kip van de grill), Aardappel Atelier (diverse soorten friet), Saladebar, Woodstone keuken (houtgestookte pizzapunten), Kids Kitchen (met pannenkoekenmachine), Dessert (softijsmachine en signature desserts).

27,50 euro
Gasten betalen voor de ‘All you can taste experience’ in het weekend €27,50 en op woensdag en donderdag €24,50. De kosten voor kinderen van 4-12 jaar zijn €9,50. Weekend brunch bedraagt €17,50 (kinderen €7,50).

Beeld: Victor van Leeuwen

Reageer op dit artikel