fotoreportage

Foto’s: tweede Nelis voor Amsterdam

Restaurant 2017

2,5 jaar geleden openden Kees van Marle en Inge Galema Nelis Oost, inmiddels een begrip in de Amsterdamse Indische buurt. Een tweede vestiging kon niet lang uitblijven en onlangs is Nelis West geopend. Een ruime zaak aan het zonnige Witte de Withplein, met zowel binnen als buiten plaats voor 100 gasten. Bekijk hier de beelden.

Foto’s: tweede Nelis voor Amsterdam

Waar Nelis Oost gespecialiseerd is in diner, richt Nelis West in Amsterdam zich op zowel ontbijt, lunch, diner als borrel.Nelis West mag dan wel de tweede vestiging van Nelis Oost zijn, toch heeft het restaurant een eigen sfeer en identiteit. Nelis West is 7 dagen per week geopend vanaf 10:00 uur, tot na het diner.

Dit is terug te zien in de stijlvolle design inrichting, maar ook aan de menukaart en de grootte van het restaurant. Chef Robert de Balbiaan (o.a. Bridges, Terpentijn en Gouden Reael) serveert dagelijks vertrouwde gerechten met een moderne en eigen twist.

Bijvoorbeeld asperge fregola met geroosterde kabeljauw en een saus van kokos-limoen, en de carpaccio van zelf gemarineerd weiderund. De menukaart van beide zaken verandert zo’n 4 à 5 keer per jaar om zo in te kunnen spelen op bijvoorbeeld het asperge-, mossel- en wildseizoen.

‘Er zijn in deze buurt hele leuke bar-concepten, maar nog weinig echte dinerzaken. Wij bieden kwaliteit voor een betaalbare prijs. Gemiddeld is een voorgerecht een tientje, hoofdgerechten rond de 20 euro en nagerechten zijn rond de 6 à 7 euro’ aldus mede-eigenaar Kees van Marle.

Gerechten om te delen bij Nelis

Grote trots van Nelis is het gerecht ‘de Naastenliefde’: een plateau om te delen voor slechts € 9,75,- per persoon. Het plateau verandert regelmatig en bestaat op dit moment onder andere uit: buikspek, kalfsrosbief en tonijn met Marokkaanse kruiden.

Ook staat er altijd een ‘samen-delen-gerecht’ op de kaart, dat bestaat uit een hoofdgerecht inclusief broodplankje en fles wijn voor € 55,-. Naast een heerlijke lunch- en dinerkaart heeft NELIS West ook een ruime keus in bier en wijn, met o.a. verschillende wijnen per glas voor toegankelijke prijzen.

Verder heeft het restaurant een mooi aanbod non-alcoholische drankjes zoals bijvoorbeeld handgemaakte siropen van Pinky Rose.

Nelis

In 2015 werd de eerste vestiging van NELIS geopend: Nelis Oost met plek voor 50 gasten. Ruim twee succesvolle jaren later opent de tweede vestiging: NELIS West, met zowel binnen als buiten plek voor  zo’n 100 gasten. NELIS West wordt door Kees van Marle en Inge Galema samen gerund met chef Robert de Balbiaan (o.a. Bridges, Terpentijn en Gouden Reael). Met de komst van Nelis West kan Nelis  zich meer richten op het bruisende stadsdeel van Amsterdam evenals op grote groepen.

Reageer op dit artikel