fotoreportage

Horecainterieur: Mexicaans restaurant Chidóz in Utrecht

Restaurant 1141

Restaurant Chidóz opende in augustus 2017 de deuren aan de Biltstraat in Utrecht. Conceptontwikkelaar Zware Jongens ontwikkelde het nieuwe foodconcept: Mexicaanse classics in een nieuw jasje.

Horecainterieur: Mexicaans restaurant Chidóz in Utrecht

Legendary burritoz, tacoz, salads en bowls, met verrassende ingrediënten van over de hele wereld. De eigenaren Jody de Vegt en Michel Boels besloten na een verre reis om Nederland te verrijken met een vernieuwend fast casual Mexicaans concept. Om hun dromen te verwerkelijken schakelden ze Zware Jongens in. Dit bedrijf zorgde voor de ruimtelijke invulling en productontwikkeling. ‘Met name de toegankelijkheid van het concept en food quality waren twee ankerpunten waarop grote focus werd gelegd om uit te komen op een fast food concept’, vertelt Diederik van Lieshout van Zware Jongens. ‘De vers- en kwaliteitsbeleving werd tijdens het hele traject in het achterhoofd gehouden, onder meer door de optimale productkeuzes- en ontwikkeling. Verder was één van de uitdagingen de counter. Daar waar je veelal in een saaie en onsmakelijke saladiere kijkt, hebben we hier aangetoond dat het concept van au bain-marie niet per sé boring of lelijk moet zijn.’

Mexicaans in een nieuw jasje

In Chidóz wordt alles vers gemaakt. Van het slow cooked vlees tot de salsa’s. Aan de bar kiest de gast zelf de ingredienten voor de burrito, bowl of taco. Ter plekke wordt die dan klaargemaakt. Bij Chidóz vind je geen cactussen of mannen met sombrero’s.  Je geniet er van modern Mexicaans eten in dito atmosfeer. ‘Wij nemen de classic burrito en voegen daar nieuwe flavours aan toe. Lente-ui uit Vietnam, gegrilde groenten uit Italië, ‘the best the world has to offer’, aldus Jody de Vegt.

Meerdere locatie in Nederland

Gerechten kunnen ook thuis worden bezorgd door Deliveroo. Doel is om meerdere vestigingen te openen van Chidóz in Nederland. Op korte termijn wordt dan ook al de volgende locatie in Nederland aangekondigd.

Zware Jongens

Zware Jongens is ook de conceptontwikkelaar van Son of a Croque dat vorige zomer in Amersfoort de deuren opende. Dit concept gaat de grenzen over. In België werd zeer recent een contract getekend voor vijf vestigingen. Ook in Duitsland zijn expansiegesprekken inmiddels in afrondende fase.

Foto's

Reageer op dit artikel