fotoreportage

Industrieele Groote Club steekt zich in nieuw jasje

Restaurant 1165

De Koninklijke Industrieele Groote Club op de Dam in Amsterdam heeft het interieur van een groot deel van de club vernieuwd. Het restaurant, van vrijdag tot en met zondag ook af te huren door niet-leden, is opnieuw ontworpen door Studio Linse.

Industrieele Groote Club steekt zich in nieuw jasje

‘Het gebouw ademt sfeer’, zeggen architecten Paul Linse en Barbara de Vries over de Koninklijke Industrieele Groote Club. ‘De vele authentieke elementen geven het cachet. De echo van toen klinkt door in het ontwerp van nu.’

Het restaurant is omgedoopt tot Rienstra’s Eetzaal, naar oud-voorzitter van de club Frans Rienstra. Blikvangers vormen een klassieke kroonluchter, die tot voor kort in de lobby hing, en een forse, bijna zwarte, wijn- en zilverkast.

Het pand Industria, waar de club huist en binnenkort ook Hotel Twenty Seven van Eric Toren opent, werd in 1916 opgeleverd en biedt al 101 jaar plek aan de sociëteit.

Foto's

Reageer op dit artikel