fotoreportage

Horecainterieur: Frank’s Smokehouse in Amsterdam

Restaurant 929

De projectontwikkelaar van de nieuwe wijk wilde Frank zó graag behouden, dat het pand hem tegen een redelijke prijs werd gegund. Toen de beoogd architect ook groot liefhebber van Franks gerookte vis bleek te zijn, kon de crowdfunding voor het vader & zoon-project van winkel met restaurant starten.

Horecainterieur: Frank’s Smokehouse in Amsterdam
AMSTERDAM, 3 Augustus 2017: Frank's Smokehouse te Amsterdam. © 2017 Sebastiaan Rozendaal

Frank Heyn was altijd al gecharmeerd van de warme inrichting bij De Plantage van Rappange & Partners architecten. ‘Ik dacht die willen zo’n klein projectje nooit doen, als ik ze al kan betalen.’ Gelukkig bleek de architect liefhebber te zijn van zijn gerookte vis; de crowdfundingcampagne kon van start voor Frank’s Smokehouse.

Vader & zoon-project

Het is een vader & zoon-project met vader Frank in de rokerij en winkel en als chef-kok zoon Thomas. ‘Mijn zoon volgde de koksopleiding in Chicago en deed wat mooie stages’, vertelt Heyn. ‘Hoe leuk is het niet om samen een bedrijf te runnen.’
Het personeelsbestand is divers. Er is niet gekeken naar leeftijd maar naar ervaring en passend bij de beoogde sfeer van Frank’s Smokehouse. Restaurantmanager Micaela Bartels vult aan: ‘Zo staat er naast Thomas (23) een kok van vijftigplus met ook veel ervaring in de bediening’.

Cijfers Frank’s Smokehouse

Oostenburgervoorstraat 1, Amsterdam

80
couverts binnen en 20 buiten aan zijkant van het pand.

4
fte’s in winkel en restaurant en 17 deeltijdbanen of oproepkrachten.

500.000
eur0 investering, waarvan 150.000 euro met crowdfunding binnen 3 weken met 120 deelnemers.

3
deuren met toegang naar winkel en restaurant van buitenaf.

Beeld: Diederik van der Laan

 

Meer geopende zaken in Amsterdam. Bekijk de foto’s

Foto's

Reageer op dit artikel