fotoreportage

Horecainterieur: Petossi in Haarlem

Restaurant 2169

Na een leven in de ict volgde Bart van Berkel zijn passie en nam aan Masterchef deel. Hij won. Dat bracht hem in de keukens van Peter Lute en Sergio Herman. Na een periode als freelance kok, en een eigen kookboek, besloot Van Berkel dat het tijd was voor een eigen restaurant in zijn woonplaats Haarlem: Petossi.

Horecainterieur: Petossi in Haarlem
HAARLEM - Restaurant Petossi van Topchef-winnaar Bart van Berkel. FOTO: DIEDERIK VAN DER LAAN

Petossi lijkt Italiaans maar is Brabants vertelt Van Berkel. ‘Ik kom uit Uden en alhoewel het van oorsprong stamppot boerenkool betekent, gebruiken we het ook voor alle restjes lekker eten. Ik was al langer op zoek naar een goede naam en deze schoot mij opeens te binnen toen ik een restje lekker eten uit onze koelkast haalde.’

Hollandse producten met internationale bereidingen in Petossi

Petossi gaat een moderne keuken voeren van mooie Hollandse producten met internationale bereidingen. Aan het keukenleven is Van Berkel al gewend. ‘Het moeilijkste is het andere ritme waarin je met je gezin moet leven. Dat gaat inmiddels best oké. Ik zie mijn kinderen al petossietje spelen met hun speelgoedkeuken en dat is een goed teken.’
Van Berkel start met alleen een menu. ‘Later gaan we ook a-la-carte doen. Ik heb geen referentiekader. Dit is mijn eerste restaurant en echte horecabaan, laten we stap voor stap groeien.’
Het ontwerp en design is van interieur en design studio Oneseventree.

Cijfers Petossi

Lange Veerstraat 15, Haarlem

54
couverts totaal binnen en buiten

8
fte’s waarvan 4 vast en 4 oproepkrachten

150.000
euro investering uit eigen netwerk via crowdfunding campagne

2
vanaf 2 tot 6 gangen is eten mogelijk, nog geen a-la-carte

Beeld: Diederik van der Laan

Foto's

Reageer op dit artikel