fotoreportage

Horecainterieur: eerste beelden restaurant Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot

Restaurant

‘In ons nieuwe restaurant zal de keuken letterlijk centraal staan. Gasten zitten aan een omringende bar, maar schuiven eigenlijk direct aan het aanrechtblad aan’, aldus Richard van Oostenbrugge** en Thomas Groot over hun eerste eigen zaak aan de Amstel in Amsterdam. Misset Horeca mag als eerste de 3d-renderings van het interieur laten zien.

Horecainterieur: eerste beelden restaurant Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot

Het restaurant komt in het pand waarin voorheen restaurant Breitner zat gevestigd. ‘Een schitterend mooi pand – 4 meter hoge ramen en veel licht – maar ook heel oud’, vertelt Richard van Oostenbrugge aan Misset Horeca. Het pand wordt momenteel dan ook volledig gestript. ‘Een totale restauratie van 180 vierkante meter.’  Het restaurant zelf telt 90 vierkante meter, waarin de keuken het middelpunt wordt met daaromheen de bar. ‘Gasten kunnen alles zien wat we doen. Het restaurant wordt intiem, met een klein keukenteam van tien man en hopelijk heel veel ­interactie met de gasten.’ Centraal in de keuken staat een open haard waarmee de koks ook veel zullen gaan werken. ‘De keuken wordt ook echt een keuken, maar allemaal heel mooi spul. 3 millimeter dik blad, rvs. Custom-made van Marrone.’ In de kelder worden de wijnen opgeslagen. ‘In plaats van de wijnkaart in te zien, kunnen gasten er ook voor kiezen om rond te kijken in deze wijnkelder en daar een keuze te maken.’

Interieur

Concrete neemt de inrichting voor haar rekening. De bar wordt rechthoekig, maar wel met verschillende tafelsettings. Niet alle gasten zitten naast elkaar. Er zijn ook een aantal plekken waar mensen tegenover elkaar kunnen zitten. ‘Als je met z’n vieren komt, hoeft je dus niet te schreeuwen naar je vriend dat je de wijn zo lekker vindt’, zegt Van Oostenbrugge lachend.

‘HET HOUT DAT DE BAR EN
HET PLAFOND SIERT, BESTAAT
UIT HONDERDEN MINI-PIRAMIDES’

De vloeren worden van hout. ‘Echt prachtig parket. Maar ik wist niet dat dit zó duur kon zijn. Een auto per vierkante meter’, zegt de Michelinchef met een knipoog. In het restaurant worden veel natuurlijke materialen en kleuren gebruikt. ‘Grijstinten, rvs en eikenhout.’ Het hout dat de bar en het plafond siert bestaat uit honderden mini-piramides. ‘Als daar licht op schijnt dat geeft dat echt een wow-effect.’

Plan is dat het restaurant de deuren opent op 8 januari. Op 15 december is de oplevering van het pand. 31 december is de laatste dag dat Richard van Oostenbrugge in de keuken staat van Bord’Eau. Na zeven jaar de keuken van Bord’Eau** in hotel De L’Europe bemand te hebben, verlaten de Michelinchef en diens souschef Thomas Groot hun vertrouwde keuken om een droom uit te laten komen: een eigen restaurant. Waar Groot voorheen de functie van souschef bekleedde, stappen de heren voortaan als gelijken de keuken binnen.

Bekijk onderaan dit artikel de eerste beelden van hun nieuwe restaurant.


Leestips: 

Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot vragen aanbetaling voor reserveringen

Vanaf november reserveren bij restaurant Richard van Oostenbrugge**en Thomas Groot

Richard van Oostenbrugge** verlaat Bord’Eau voor eigen restaurant met souschef

 

Foto's

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels