fotoreportage

Foto’s: Strijd om De Gouden Koksmuts 2018 Horecava

Restaurant 1763

Acht teams van toprestaurants streden maandag 8 januari op de Horecava in Amsterdam om De Gouden Koksmuts. Bekijk hier de foto’s van de deelnemers en hun gerechten.

Foto’s: Strijd om De Gouden Koksmuts 2018 Horecava

Tijdens de wedstrijd om De Gouden Koksmuts gaan de deelnemende teams, bestaande uit drie personen, de strijd aan door vier gerechten te creëren op basis van een zogenaamde ‘Blackbox’. Pas op de dag van de wedstrijd ontvingen zij deze Blackbox, waarin de ingrediënten zitten waarmee zij hun vier gangen binnen bepaalde tijd moeten koken en presenteren aan de jury. Dit jaar moesten de teams werken met onder meer kalfsvlees, scheermessen en forel.

Vakjury

Jury

Dit jaar vormde het thema ‘duurzaamheid’ de rode draad in de wedstrijd. De culinaire creaties werden beoordeeld door een vierkoppige jury bestaande uit Cees Helder, voormalig chef-kok en eigenaar restaurant Parkheuvel, Frank Fol, president van de Belgische Meesterkoks, Felix Wilbrink, culinair journalist De Telegraaf, en Waldrik Kremer, jury secretaris.

De deelnemers op een rij

Restaurant Plaats Chef Sous-chef Sous-chef
’t Amsterdammertje* Loenen aan de Vecht Marco vd Wijngaard Dennis Steenbergen Floris Wieten
 Het Roode Koper* Ermelo Dennis van den Beld Gert vd Heijden Kevin Reijerse
De Heer Kocken* Vught John Kocken Thomas Kock Wayne Kropman
De Bloemenbeek* De Lutte Matthijs Mulder Michel Oude Booijink Sebastiaan Schreuder
Ciel Bleu Restaurant** Amsterdam Jelle Conijn Lars Drost Andreas Peter
’t Lansink* Hengelo Davy Roord Peter Zwetsloot Jercy Frans
Hotel & Restaurant Merlet* Schoorl Marco Helsloot Basz Varga Rob Overdevest
De Loohoeve Schoonloo Jeroen Brouwer Marleen Brouwer Jorgo Tzanos

Lees hier de reacties van de deelnemers: ‘De Gouden Koksmuts: ‘Dit is de koning van de kookwedstrijden’

Het team van De Loohoeve uit Schoonloo, bestaande uit Jeroen Brouwer, Marleen Brouwer en Jorgo Tzanos, sleepte uiteindelijk De Gouden Koksmuts in de wacht. Volgens de jury waren het vis- en groentegerecht van De Loohoeve ‘overduidelijk’ het beste.  Lees hier waarom de winst naar team De Loohoeve ging.

Foto's

Reageer op dit artikel