fotoreportage

Horecainterieur: restaurant De Zeeuw in Haarlem

Restaurant 1426

Na altijd voor een baas te hebben gewerkt of met zakelijke partners, vond Jeroen de Zeeuw het nu tijd voor echte vrijheid met een 100 procent eigen restaurant: De Zeeuw in Haarlem.

Horecainterieur: restaurant De Zeeuw in Haarlem
Haarlem - Restaurant De Zeeuw. FOTO: DIEDERIK VAN DER LAAN

Op fietsafstand van zijn huis vond Jeroen de Zeeuw, aan de rand van het centrum van Haarlem, een betaalbaar en niet te groot pand met de juiste horecavergunningen voor restaurant De Zeeuw.

Aantrekkelijk pandje

Jeroen de Zeeuw fietste na een avondje bioscoop met zijn vriendin door het centrum van Haarlem toen hij langs een aantrekkelijk pandje kwam. ‘We waren direct weg van het hoekpand met de grote ramen’, zegt hij. ‘Het had al een vergunning, was niet te groot, maar helaas niet beschikbaar.’ Niet veel later zag hij dat het pand werd aangeboden. ‘Ik heb direct gehandeld, gelukkig kwamen we snel tot zaken met de eigenaar.’ Binnen twee maanden, nog voor kerst, opende Restaurant de Zeeuw. ‘Binnen 48 uur hadden we met een online-actie de eerste week uitverkocht. Het hebben van een goed relatiebestand loont’, verklaart De Zeeuw.

Met De Zeeuw terug naar de basis

Hij heeft een indrukwekkend cv, met zaken als The Fat Duck, Simple en recent Blue Boy. Nu gaat hij terug naar de basis. ‘Ik blijf verteerbaar koken, met mooie borden, maar er zijn minder handelingen op het bord en de ingrediënten zijn zoveel mogelijk lokaal.’

Cijfers De Zeeuw

De Zeeuw, Nassaustraat 15zw
Haarlem

100.000
euro overnamekosten en inrichting keuken en restaurant

3
fte’s waarvan 1 in de keuken en 2 in de bediening

26
couverts binnen, waarvan 4 aan de bar bij de open keuken, in de zomer 16 couverts op terras met zon

4-6
gangen in de weekends en vanaf 3 gangen menu door de week

De Zeeuw in Haarlem

Haarlem – Restaurant De Zeeuw.

Binnenkijken bij het net geopende ibis Styles Haarlem City hotel

Foto's

Reageer op dit artikel