fotoreportage

Horecainterieur: Ace in Amsterdam

Restaurant 840

Op de plek waar hij ooit begon als leerling-kok, bij ’t Fornuis in Amsterdam, heeft Rik Thesing in november 2017 zijn restaurant Ace geopend. In Ace komen zijn passies, koken en poker, samen.

Horecainterieur: Ace in Amsterdam
Ace in Amsterdam. Foto's: Estida

Dankzij het behoud van originele details zoals de prachtige houten trap, de bar, de kerk- en kloosterdeuren en het gebruik van een donker kleurenpalet, heeft restaurant Ace de knusse uitstraling van een Amsterdamse buurtkroeg, in een hip jasje. De kloosterdeuren uit de 16e eeuw vormen -inclusief originele sleutelgaten- de muren. Het interieur weerspiegelt Thesing’s fascinatie voor grote illusionisten uit Las Vegas.

Lees ook: ‘Rik Thesing over Ace: ‘We doen alleen nog waar wij zelf zin in hebben’’

Liefde voor poker

Dat het restaurant de naam Ace draagt, is geen toeval. In Ace komen zijn passies samen: koken en poker. Niet voor niets is Ace’s slogan ‘Let’s Play’. Het menu is dan ook niet opgedeeld in gangen, maar in ‘games’ en de namen van gerechten zijn gelijk aan bekende pokertermen, zoals ‘Small Blind’ en ‘The Deal’.

Klassieke Franse technieken en lokale producten

Gasten kunnen bij Ace terecht voor drie tot zes ‘games’ menu vanaf € 38,-. Ook zijn er volop mooie wijnen, waarvan een groot gedeelte ook per glas te krijgen is. De basis van de keuken, die geïnspireerd is op de stad en haar bewoners, wordt gevormd door klassieke Franse technieken en lokale producten. Thesing leerde de kneepjes van het vak van Menno Post bij Ron Blaauw** en De Bokkedoorns** en was chef-kok bij The Bishop in Leiden.

Design Ace en beeld: Estida

Lees ook: ’10 experts over dé horecatrends: van mixconcepten tot vlogmeisjes’

Foto's

Reageer op dit artikel