nieuws

Horeca Boxtel royeert vmbo-restaurant

Restaurant

De horeca in Boxtel zou het helemaal niet erg vinden als restaurant Openhof van het Vmbo-College dicht ging. De Boxtelse afdeling van Koninklijke Horeca Nederland heeft het restaurant geroyeerd van de ledenlijst, omdat de vergunning niet in orde zou zijn.

De vereniging protesteerde al vaker tegen vermeende horeca- activiteiten in het Vmbo-college. Toen het bestuur erachter kwam dat Openhof officieel is aangemeld als lid van de Horeca Nederland, is het op onderzoek uit gegaan.

Daaruit blijkt dat niet het restaurant, maar het Vmbo-College via een ingewikkelde constructie de horecavergunning in handen heeft. Volgens de wet moet echter degene die het restaurant uitbaat, ook de vergunning in handen hebben.

“Daarbij is de vergunning alleen afgegeven voor de kantine“, zegt voorzitter Jos Hermans van de Boxtelse horecavereniging, “maar die vergunning wordt ook gebruikt voor de rest van het gebouw.”

Volgens Jos Geerts, de directeur van Dommel Beheer waar het restaurant onder valt, berust de actie op misverstanden: „We zullen op korte termijn met de horecavereniging om de tafel gaan zitten om al deze zaken naast elkaar te leggen en de kou uit de lucht te halen. Als er één organisatie is die de zaken volgens de richtlijnen doet, dan is het Openhof.“

Reageer op dit artikel