nieuws

Foute salade oorzaak salmonella-ramp

Restaurant

De Nederlanders die in Beieren een salmonellavergiftiging hebben opgelopen, zijn mogelijk besmet geraakt bij het eten van een salade. Dat heeft CDA-raadslid Paul op den Camp van de gemeenteraad van Swalmen gezegd.

Een zus van hem ligt net als 24 andere Nederlanders in een Beiers ziekenhuis. Een dochter van Op den Camp zit samen met andere Nederlanders in de bus die van Beieren naar Swalmen rijdt. Zij zou gezond zijn.

De besmette Nederlanders maken deel uit van een reisgezelschap van 110 mensen van Harmonie St Ceacilia uit Swalmen. Zij waren om bezoek op een jaarlijks feest in Marktredwitz, een zusterstad van Swalmen. Volgens een woordvoerder van de geneeskundige dienst zijn er voedselresten op kweek gezet voor onderzoek.

De vijf meest gestelde vragen over salmonella.

Reageer op dit artikel