nieuws

Varkensvlees uit de gratie in horeca

Restaurant

Varkensvlees is uit in de horeca, net als alcoholvrij bier, appelmoes, een bal gehakt en boter. Populair zijn vis, salade, luxebrood, rosé, vers sap en water zonder prik. Dat blijkt uit een onderzoek door het Vakblad Misset Horeca, dat vrijdag verschijnt.

Volgens Misset vieren gezonde producten hoogtij. Groene salade is een grote stijger op het menu, evenals luxebrood en vis. Daarna zijn ook tapas, vegetarische gerechten en verse keukenkruiden in trek.

Bij de dranken blijft rosé populair. Vers sap en smoothies (fruit met zuivel) zijn in opmars. Niet-bruisend bronwater, koffie en witte wijn blijven hoog op de ranglijst staan. Misset Horeca vroeg 22 grote hotelketens, restaurants en cateraars naar de stijgers en dalers in hun assortiment. Zij gaven aan of de verkoop van een artikel stijgt of daalt.

Reageer op dit artikel