't Schulten Hues wint strijd om pand

't Schulten Hues wint strijd om pand

Toprestaurant 't Schulten Hues in Zutphen mag door een meerderheid van de Zutphense gemeenteraad verkassen naar een groter pand. Daarmee komt een eind aan een lange strijd om het historisch pand 's Gravenhof 5. Het moet alleen nog met de gemeente tot akkoord komen over de aankoopprijs.

Dat meldt DeStentor, die de zaak van 't Schulten Hues (M*L-GM15) intensief heeft gevolgd. Chef-kok Peter Gast en gastvrouw Jacqueline van Liere zijn opgelucht nu de kogel eindelijk door de kerk is. Lange tijd waren er twee kandidaten voor het pand: ’t Schulten Hues en spiritueel centrum Bewust Zijn.

Vechten
‘We vonden het erg vervelend dat we zo tegenover elkaar zijn gezet. We wilden er uiteraard voor vechten om het pand te krijgen, maar we wilden er niet óm vechten’, aldus Van Liere in de regionale krant.

Aankoopbedrag
Wel moet het jonge ondernemerspaar nog tot overeenstemming komen met de gemeente over een aankoopbedrag. ‘We hebben het natuurlijk wel laten taxeren. We hopen dat het ook ongeveer op dat bedrag uitkomt, want er moet natuurlijk nog wel verbouwd worden’, meldt de talentvolle kok Gast.

Binnentuin
Gast en Van Liere hebben het pand in gedachten al ingedeeld. Zo komt het restaurant beneden en moet boven een ruimte komen voor gezelschappen. Gast: ‘De binnentuin kunnen we als terras gaan gebruiken. En op beide verdiepingen zijn toiletgroepen. Zo’n plek hebben we echt nodig om verder te kunnen groeien’.

Zie ook:
Interview met Peter Gast (november 2004)

t Schulten Hues wint strijd om pand