nieuws

Veel rookcontroles Belgische horeca

Restaurant

Sinds de invoering van het rookverbod in de Belgische horeca begin dit jaar hebben al meer dan tweehonderd medewerkers van de Federale Overheidsdienst controles uitgevoerd. Over het algemeen houdt de Belgische horeca zich goed aan de nieuwe regels.

Dat meldt de Belgische krant De Morgen. De inspecteurs zijn redelijk tevreden over de naleving van het nieuwe rookbeleid. ‘Soms ontbreken de symbolen die aangeven waar het roken verboden of toegestaan is. In dat geval krijgt de uitbater een sticker’, aldus woordvoerder Jan Eyckmans van Volksgezondheid.

Volksgezondheid heeft zeventien controleurs in dienst. Om de door de minister gestelde 25.000 controles per jaar te halen, heeft de organisatie de hulp ingeroepen van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV). Die controleren normaal de hygiëne, maar kijken tijdens hun bezoeken ook toe op de naleving van de rookwetgeving.

Niet alleen de horeca wordt gecontroleerd op naleving van het rookverbod. Ook andere sectoren kunnen op controles rekenen. Eyckmans: ‘Dit weekend bijvoorbeeld hebben de inspecteurs zich op de sportcomplexen toegelegd’.

Reageer op dit artikel