nieuws

Imko Binnerts verlaat Nederland

Restaurant

Chef-kok Imko Binnerts zegt Nederland vaarwel. De bekende viskok gaat in het buitenland aan de slag. Binnerts stapte in 2006 op bij The Grand Winston Hotel in Rijswijk waar hij twee jaar kookte en was de laatste tijd zoekende omtrent zijn carrière.

‘Ik ga iets ver weg doen in het buitenland. En het is nog leuk ook’, meldt Binnerts summier en ietwat mysterieus in De Telegraaf. Binnerts wil verder niet ingaan op zijn plannen in het buitenland.

Visleverancier

Imko Binnerts werkte na zijn vertrek bij The Grand Winston Hotel in Rijswijk bij de toonaangevende visleverancier Schmidt Zeevis in Rotterdam. Daar was hij assistent van directeur Marcel van Breda.

Michelinster

Voor zijn avontuur in Rijswijk runde Binnerts jarenlang een eigen zaak in IJmuiden. Hij kookte er een Michelinster, maar zag zijn kooktempel afbrokkelen door verloedering van de havenbuurt waar zijn restaurant was gevestigd. Uiteindelijk moest Binnerts in 2004 de deuren noodgedwongen sluiten.

Reageer op dit artikel