nieuws

Alliance speelt in op trend

Restaurant

Voorzitter Fons van Groeningen van de Alliance Gastronomique Néerlandaise weet zonder meer de aandacht te trekken. Een bijzonder persbericht van het culinaire samenwerkingsverband bereikte vorige week de burelen van Misset Horeca. Niet zozeer het bericht zelf was bijzonder, meer het pakketje dat erbij zat en dat een paar sokken bevatte: geitenharensokken, om precies te zijn.

‘Geitenharensokken waren trendsettend’, schrijft Van Groeningen. ‘Steeds meer gasten geven blijk van hun interesse voor vegetarische gerechten. Het wordt de hoogste tijd dat de Alliance meer op deze duidelijk serieuze trend inspeelt.’ Sinds 1 oktober is het Alliancemenu – een driegangenlunch of viergangendiner tegen een vaste prijs en bestaande uit op dat moment beschikbare dagverse producten – ook vegetarisch te verkrijgen. Van Groeningen: ‘Vegetarische menu’s bleken tot nu toe vaak een impulsieve invulling van een speciale wens van de gast. Nu zijn de Alliance-restaurants terdege voorbereid en zullen zij laten zien dat ze ook dagelijks kunnen inspelen op deze belangrijke culinaire behoefte.’

Reageer op dit artikel