nieuws

Alliance-voorzitter is knullige sollicaties zat

Restaurant

Voorzitter Fons van Groeningen van de Alliance Gastronomique Néerlandaise is het zat om allerlei knullige sollicitatiebrieven te krijgen van mensen die geen enkele kwalificatie hebben om in zijn tweesterrenzaak te kunnen werken.

Van de week ontving hij weer er een, een vijfregelig briefje van een seizoenswerker die in de winter door de week wel bij Kaatje bij de Sluis in Blokzijl als ober/kelner wil werken, maar niet in het weekend, omdat hij op het openbaar vervoer is aangewezen.‘

Terwijl we zitten te springen om goede mensen, krijgen we voortdurend briefjes van mensen met een sollicitatieplicht. Die moeten die briefjes schrijven omdat ze anders hun uitkering verspelen. Dat schiet toch niet op? Ik heb meteen het gewestelijk arbeidsbureau gebeld en m’n beklag gedaan. ‘Ja’, zei die mevrouw daar, ‘we krijgen dit soort klachten wel vaker’.’

Reageer op dit artikel