nieuws

Bank koopt grootste wijnhandel

Restaurant

ABN Amro Capital neemt een meerderheidsbelang in wijnhandelaar Baarsma Wine Group, waaronder onder meer de in de horeca bekende leverancier Oud Reuchlin & Boelen valt. ABN koopt met de transactie ING en Friesland Bank uit.

Dat meldt Het Financieele Dagblad. Naar schatting betaalt ABN enkele tientallen miljoenen voor het belang in de grootste wijnhandelaar van Nederland en de Benelux. De Baarsma Wine Group is in de horeca goed voor 70 procent van alle schenkwijnen, zo meldt Het Financieele Dagblad.

Nieuwe overnames

Baarsma heeft als doel om Europees marktleider te worden. Het bedrijf is hard op weg om deze doelstelling te realiseren. In het boekjaar 2006-2007 verwacht de Baarsma Wine Group een omzet te halen van circa 175 miljoen euro. Verwacht wordt dat door het belang van ABN er ruimte is voor nieuwe overnames in vooral het buitenland.

Zie ook:

‘Wijnaanbod op terrassen bedroevend slecht’

Bank koopt grootste wijnhandel

Reageer op dit artikel