nieuws

Ben en Bastiaan aan de slag bij Fifteen

Restaurant

Niet alleen de Nederlandse kok Bastiaan Doesburg maar ook Ben van Beurten gaat aan de slag bij het restaurant Fifteen Amsterdam van de Britse televisiekok Jamie Oliver. Doesburg gaat net als Jamie in Groot-Brittannië een groep van vijftien werkloze jongeren opleiden tot koks.

Hij is benoemd tot training en development chef. Hij werkte eerder bij Vermeer en Vossius in Amsterdam. Zijn collega Van Beurten gaat als chef-kok het restaurant bestieren. Hij was werkzaam bij hotel Grand Krasnapolsky en restaurant Rosarium in Amsterdam.

General manager Loek Beeren (tot voor kort werkzaam bij de Chagall-groep) is verantwoordelijk voor de opstart van het restaurant waar de koks vanaf eind november voor het publiek hun kookkunsten gaan vertonen. Een voormalig pakhuis aan de Oostelijke Handelskade wordt momenteel omgebouwd tot eetgelegenheid.

De 15 koks krijgen een gratis opleiding en zijn na het behalen van hun diploma verzekerd van een baan bij Fifteen. Het project is opgezet door Jamie Oliver. Een stichting financiert de opleiding. De belevenissen van de 15 jongeren en hun begeleiders in de aanloop naar de opening van Fifteen Amsterdam, zijn vanaf oktober op Net 5 te volgen in ‘Jamie’s Kitchen Amsterdam’.

Reageer op dit artikel