nieuws

Chefkok hotel Kaatje geïnaugureerd als Meesterkok

Restaurant

Op donderdag 27 juni 2002 werd André Mol, chef-kok van restaurant en hotel Kaatje bij de Sluis in Blokzijl, geïnaugureerd als SVH Meesterkok. De titel staat voor de hoogste graad van vakbekwaamheid voor koks in ons land.

Tijdens een informele bijeenkomst in Kaatje bij de Sluis ontving hij de versierselen die bij deze titel horen uit handen van Hans Wiegel. Mol trad bij deze gelegenheid tevens toe tot het Gilde van Nederlandse Meesterkoks.

Tijdens de proef moet de kandidaat aantonen dat hij de door hem beheerste vaardigheden zodanig geïntegreerd kan toepassen dat dit een meesterlijk menu oplevert. Specifieke punten van beoordeling zijn onder meer: instructie en begeleiding van medewerkers, organisatie en planning van productie-processen, (financieel) keukenmanagement, kwaliteit van de inkoop, samenstellen menu en assortiment van de kaart, presentatie en hygiëne.

Reageer op dit artikel