nieuws

GaultMillau komt met Nederlandse restaurantgids

Restaurant

Restaurantgids GaultMillau presenteert begin volgend jaar voor het eerst een gids met daarin alleen Nederlandse restaurants. Daarnaast vermeldt de gids de beste kok van ons land apart onder de vermelding ‘Chef van het jaar 2005’. Op 21 november maakt de organisatie de nominaties voor deze titel bekend tijdens het evenement Champagne aan Zee.

GaultMillau spits de restaurantgids dus volledig toe op Nederland. Vorig jaar presenteerde het nog alleen een Benelux-editie. De gids voor België, Nederland en Luxemburg blijft wel bestaan, maar krijgt er dus een Hollands broertje bij.

De Nederlandse editie bevat ruim zeshonderd restaurants en hotels en kent een oplage van 20.000 stuks. De gids, bestaande uit 250 bladzijden, ligt voor € 9,95 in erkende boekhandels in ons land. De ‘grote gids’ (Benelux-editie) telt zevenhonderd pagina’s met in het totaal 1850 restaurants en hotels.

Naast ‘Chef van het jaar 2005’ introduceert de Nederlandse GaultMillau ook een ranglijst met ‘Belofte van het jaar 2005’. De nominaties voor beide titels maakt de organisatie op 21 november bekend tijdens Champagne aan Zee in het Scheveningse Kurhaus.

Vorig jaar verscheen GaultMillau voor het eerst in ons land met de Benelux-editie. In die gids kreeg Nederland een eigen katern. De gids is al jaren een van de toonaangevende gidsen in Frankrijk, waar het direct concurreert met de Michelingids.

Reageer op dit artikel