nieuws

Hilton roept hulp in van Robert Kranenborg

Restaurant

Een opmerkelijke carrièremove van topkok Robert Kranenborg. Jarenlang was hij executive chef van het Amsterdamse Amstel Hotel. Recentelijk verliet hij het bedrijf echter om een eigen zaak op te zetten. Daarnaast heeft hij zich nu ook als consultant verbonden aan Hilton Amsterdam. In het vernieuwde hotel gaat hij het keukenteam het komende halfjaar ondersteunen met zijn visie op keukenmanagement. Het moet de kroon op het transformatieproces worden.

Hilton Amsterdam is zeer ingenomen met de inzet van Kranenborg. Directeur Roberto Payer: ‘De vernieuwing van het hotel inclusief alle faciliteiten heeft zo’n ‘booming’ effect gehad dat ons eigen uitstekende team niet de rust krijgt om ook deze cruciale punt op de i te zetten. We hebben daarom besloten tot inschakeling van externe deskundigheid en creativiteit.’

Volgens Kranenborg zelf is Hilton Amsterdam helemaal terug als topzakenhotel van Nederland. ‘Ze hebben een prima voeling met de markt en weten hoe ze verder willen, maar worden in hun ambities op dit moment belemmerd door hun eigen succes. Tijd om rustig na te denken over andere structuren is er niet, tijd om te experimenteren met andere stijlen van management en werken evenmin. Op die gebieden wil ik graag iets voor ze betekenen. Zie mij als coach die spelers met een duidelijke en inspirerende taak het veld instuurt en daarna vanuit de dug-out de uitvoering bewaakt.’

Reageer op dit artikel