nieuws

IENS: Yamazato beste restaurant

Restaurant

Restaurant Yamazato is volgens de nieuwe Amsterdam-gids van IENS de beste eetgelegenheid van onze hoofdstad. Het Japanse restaurant in tophotel Okura blijft Visaandeschelde en Halvemaan voor.

IENS: Yamazato beste restaurant

In de nieuwe gids van IENS ‘Restaurants van Amsterdam’ staan 1200 beproefde restaurants vermeld. Uitgever Iens Boswijk stelt in haar voorwoord dat er in Amsterdam een comeback van de brasserie gaande is. Daarnaast is de culinaire ontginning van ‘Noord’ een feit. Ook verantwoord uit eten is een hit in Amsterdam.

Arabische keuken

Het beste restaurant is Okura’s Yamazato. Qua service scoort restaurant Breitner het hoogst. Het mediterrane restaurant Noorderlicht heeft het beste decor en Orontes in De Pijp heeft de beste Arabische keuken.

Ontbijt

Ron Blaauw in het aanpalende Ouderkerk aan de Amstel staat op één in de top-20 van biologische restaurants. In de categorie Beste Broodje zien we Small World in de Jordaan op één, net als in de categorie Traiteur. Buurman is het beste eetcafé van Amsterdam en in de categorie Ontbijt scoort Yamazato het best.

Zie ook:

Telefonische restaurantgids bij IENS

IENS: Yamazato beste van Amsterdam

Reageer op dit artikel